top of page

Sådan støtter forældre deres teenager i at dyrke sport og i det hele taget at være ung.

Forældre spiller en vigtig rolle, når deres børn dyrker sport. Er de nok opmærksomme på kommunikationen med deres barn? Og er de bevidste om, hvilken betydning kommunikation kan få i forhold til deres barns opfattelse af sig selv?

Jeg afholder en workshop med fokus på, hvordan forældre kan hjælpe med til at styrke deres barns mentale færdigheder ved hjælp af den bevidste kommunikation.. 

Hvad præsenteres på workshoppen;

  • Hvilke former for kommunikation kan minimere barnets følelser af skyld og skam?

  • Hvordan styrker forældre deres barns selvværd?

  • Hvordan støtter forældre bedst perioder med modgang?

  • Hvordan styrker forældre deres barns tro på egne evner?

  • Hvordan støtter forældre bedst deres barn med præstationsangst?

Mit oplæg er baseret på mere end 25 års erfaring med elitesport og forældresamarbejde. Jeg har teoretisk viden fra min grunduddannelse som psykoterapeut og effektive kommunikationsmetoder fra bl.a. konceptet motivational interviewing (MI). 

Jeg arbejder med talenter i mentaltræningen og har herigennem erfaret vigtigheden af forældrenes rolle. Derfor er det naturligt og faktisk nødvendigt i mange tilfælde at klæde forældrene på fagligt. 

Hvem er jeg?
Mit navn er Allan Scherfig, og jeg har siden 1996 hjulpet elitesportsfolk med at udvikle mentale færdigheder til at opnå bedre resultater og større glæde ved sporten. I dag er jeg mentaltræner, coacher sportsudøvere og superviserer forældre.

Jeg har udviklet konceptet mentale færdigheder, der stiller skarpt på de mentale krav, der kræves for at opnå resultater på topniveau. Det er et koncept jeg har udviklet og arbejdet med bl.a. i samarbejde med Badminton Danmark.

Jeg har været elitetræner i badminton og som coach deltaget ved VM og OL. Det betyder, at jeg har viden om alle de områder, der har betydning for atletens udvikling, trivsel og præstationsevne. Jeg kender de udfordringer, de unge talenter står med og kan derved let finde de mentale redskaber, der passer til den enkelte udøver. 

På workshoppen får forældrene selvfølgelig også kendskab til de 10 mentale færdigheder, som konceptet 'mentale færdigheder' henviser til. Det er færdigheder, som forældrene aktivt kan være med til at lære deres barn.

Hvis vi deler denne interesse i at styrke forældrenes kompetencer, vil jeg anbefale, at vi taler sammen om et oplæg, der kan skræddersyes til netop jer.

bottom of page