top of page

Sådan støtter forældre deres barn i at dyrke sport og i det hele taget være ung.

Forældre spiller en vigtig rolle, når deres børn dyrker sport. Er de opmærksomme på kommunikationen med deres børn og er de bevidste om hvilken betydning kommunikation kan få i forhold til deres barns opfattelse af sig selv?

Jeg afholder en workshop med fokus på, hvordan forældre styrker deres barns mentale færdigheder gennem kommunikationen. 

Hvad præsenteres på workshoppen;

  • Hvilke former for kommunikation der kan fremkalde skyld og skam hos deres barn.

  • Hvordan styrker forældre deres barns selvværd?

  • Hvordan støtter forældre bedst perioder med modgang?

  • Hvordan styrker forældre deres barns tro på egne evner?

  • Hvordan støtter forældre bedst deres barn med præstationsangst?

Mit oplæg er baseret på mere end 25 års erfaring med elitesport og forældresamarbejde. Jeg har teoretisk viden fra min grunduddannelse som psykoterapeut og effektive kommunikationsmetoder fra bl.a. konceptet motivatel interwievs (MI). Coachingen har været en fast del af mit arbejde med sportsudøvere altid.

Jeg arbejder med talenter i mentaltræningen og har herigennem erfaret vigtigheden af forældrenes rolle. Derfor er det naturligt og faktisk nødvendigt i mange tilfælde at klæde forældrene på fagligt. 

Hvem er jeg?
Mit navn er Allan Scherfig og jeg har siden 1996 hjulpet elitesportsfolk med at udvikle mentale færdigheder til at opnå bedre resultater og større glæde ved sporten. I dag er jeg mentaltræner, coacher sportsudøvere og superviserer forældre.

Jeg har udviklet konceptet mentale færdigheder, der stiller skarpt på de mentale krav der kræves for at opnå resultater på topniveau. Et koncept jeg har udviklet og arbejdet med bl.a. i samarbejde med Badminton Danmark.

Jeg har været elitetræner indenfor badminton og som coach deltaget ved VM og OL. Det betyder at jeg har viden om alle de områder der har betydning for atletens udvikling og præstationsevne. Jeg kender de udfordringer de unge talenter står med og kan derved let finde de mentaltræningsredskaber der passer bedst til den enkelte udøver. 

På workshoppen får forældrene selvfølgelig også kendskab til de 10 mentale færdigheder, som konceptet ”mentale færdigheder” henviser til. Færdigheder, som forældrene aktivt kan være med til at lære deres børn.

Hvis vi deler denne interesse i at styrke forældrenes kompetencer vil jeg anbefale at vi taler sammen om oplæg der kan skræddersyes til netop jer.

bottom of page